03.jpg

Testimonials

 
 

Mike is een ongelooflijk goede trainer en adviseur als het gaat om inclusiviteit, je eigen onbewuste vooroordelen erkennen en herkennen. Hij kan direct en confronterend zijn en verstaat daarbij de kunst om vriendelijk en toch dwingend te vragen naar jezelf te kijken. Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op onze ontmoetingen, sessie en trainingen omdat ik mij er enorm door gegroeid voel. Tot de dag van vandaag.

Cees Luckhardt – Docent Geschiedenis & Burgerschap, journalist

Ik ken Mike al zo’n 13 jaar. Hij heeft mij in diverse opdrachten geadviseerd met betrekking tot mijn meningsvorming, kijk en aanpak op diversiteit en  inclusiviteits vraagstukken. Het ging niet alleen om mijn persoonlijke leiderschapsontwikkeling maar ook als het ging om teamontwikkeling en mijn plek hierin. Tevens hebben we in diverse Dialoog Cafe’s samengewerkt en sparring momenten gekend waar hij mijn inzichten in een breder perspectief kon plaatsen.

Benedicta van Loon- Pardo – HR professional 

Mike heb ik leren kennen en ervaren als een goede vriend en een ervaren professional! Na enkele bijeenkomsten - of het nou zakelijk of informeel was – met Mike, ben je in staat om het vuurtje te ontsteken die de nodige transformatie veroorzaakt.

Mike is in staat om je de dingen die je als lastig en/of onmogelijk ervaart, om te laten buigen en ze in jou voordeel te laten werken. Hij opent je ogen en je hart om je te laten zien dat beperkingen alleen bestaan als gevolg van het niet bereid zijn om een risico te nemen. Want het grootste risico dat je kunt nemen is geen risico.

Ben Brown – Adviseur en coach, Ben Brown Academy

In mijn periode als vestigingshoofd van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) op Curaçao & de BES-eilanden hebben we gebruik gemaakt van de diensten van Mike als trainer en coach. Mike verzorgde in Nederland de trainingen van de uitgezonden politiecollega’s en hun partners vóór hun vertrek naar de eilanden en ook op Curaçao en Aruba werden de lokale collega’s getraind voordat ze aan de slag gingen in de multiculturele teams.

Mike beschikt over een uitgebreide kennis van zowel de Europese, de Nederlandse alsook de Antilliaanse cultuur en identiteit waarbij hij op een bevlogen en professionele manier de mensen aan elkaar weet te binden en samen te laten smelten tot een team. Tijdens de trainingen word je een spiegel voorgehouden en ontdek je samen de krachten en kwaliteiten van elkaar om zo het maximale uit de samenwerking en complementariteit in teams te realiseren. 

Een toptrainer!

Jules Ilario – Hoofd Politiedienst Korps Politie Curaçao

“Ik heb Mike ontmoet tijdens zijn langdurige opdracht bij Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Een van zijn opdrachten was de verschillen die tussen de Europese Nederlander en Caribische Nederlander pijnlijk aanwezig zijn, maar waar we vooral niet met elkaar over praten te benoemen en te adresseren. Mike is een meester in het laten zien dat er verschillen zijn en hoe die werken. Dat zwart zwart is en wit wit. Dat dit uitgangspunten zijn met de nodige consequenties en waar we het mee moeten doen…

Toen de eerste klappen waren uitgedeeld kon de reis beginnen. Boeiend en langs vele wegen, een reis zonder einde met af en toe tussenstops die langer duurden omdat dit nodig was.

Privileges, gebruiken, waarden, normen, taal, religie, gender, alles kwam aan bod.

Buiten zijn werk waar voor hij langdurig en met regelmaat op Bonaire of de Bovenwinden was te vinden, was er bier, goede gesprekken, strand en sunsets. De mooiste omgeving voor politieke discussies en de mogelijkheden bespreken die wij alle twee zagen en nog steeds zien. De reis is eigenlijk nog niet ten einde.. Mike wanneer ben je er weer?”

Judith Brekelmans – HR Professional

“Mike, van jou heb ik geleerd to emancipate myself from mental slavery. Ik pas het dagelijks toe. Wat ik ook heb geleerd is om zelfsturend te zijn. Leiding geven is nodig, maar ook wat wij als individu zelf aan het team kunnen bijdragen.”

Farida Telgt – Juridisch Adviseur v/h Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Sint Maarten

“Mike heb ik leren kennen als een bevlogen trainer die zeer goed een groep weet te boeien en mee te krijgen in zijn verhaal. Door persoonlijke ervaringen af te wisselen met afgestemde praktijksituaties, weet hij een leerzame, respectvolle training te geven. Met humor als kers op de taart.”

Farida van den Stoom – Actrice